How To Watch The Bathurst 1000 Live And Free In Australia

Bathurst 1000 live streamImage: Getty Images

It's been nigh on 60 years since the first 'Great Race' in Bathurst's Mount Panorama. On October 10, a new generation of drivers will test their mettle on the one of Australia's toughest Supercar circuits: the Bathurst 1000. Here's how to watch the race live, free and online in Australia.

Get The FREE Live Stream Here!

Where Is The Bathurst 1000?

The Bathurst 1000 is held in Bathurst, New South Wales on the Mount Panorama Circuit.

When Is The Bathurst 1000?

The 161 lap race that is the marquee event of the weekend occurs on Sunday, October 13 at 11:30am Australian Eastern Daylight Time (AEDT). The race will conclude at approximately 6:30pm on the same day.

Here’s the times in all Australian capital cities:

  • Perth, WA: 8:30am
  • Darwin, NT: 10am
  • Brisbane, QLD: 10:30am
  • Adelaide, SA: 11am
  • Sydney, NSW: 11:30am
  • Canberra, ACT: 11:30am
  • Melbourne, VIC: 11:30am
  • Hobart, TAS: 11:30am

If you're keen to watch the preceding Supercar races - of which there are more than 30 - the action starts on Thursday, October 10.

On Saturday, October 12, there is a practice session at 9:40 AEDT before the Top Ten Shootout, which takes place at 5:05pm AEDT. (You can check out the full schedule below.)

How To Watch The Bathurst 1000 On TV

If you’re in Australia, you’ve got a couple of options – the most obvious would be to catch it on free to air TV, with Channel Ten broadcasting all the action from Friday to Sunday. Unfortunately, if you were looking to stream it online, via the tenplay app, this will not be possible for any of the Bathurst coverage.

Fox Sports channel 506, on Foxtel, will be covering all the events, starting as early as 7:15am AEDT each day.

How To Stream The Bathurst 1000 In Australia

If you’re without a TV and want to stream the race, your best bet is to use Kayo Sports. This is Foxtel's dedicated sports streaming platform which will be showing all the races including the ultimate Virgin Australia Supercars Championship.

If you haven’t signed up to Kayo before, you can activate a two week trial for free. After the trial, pricing starts at $25 per month but there's no lock-in contract, so you can cancel at any time.

Where Can I Get Tickets To The Bathurst 1000?

Ticketek is the official provider of tickets to the Bathurst 1000. If you are looking to go to the event and trek up the mountain, then you will need to click here to purchase.

How To Watch The Bathurst 1000 Overseas

New Zealanders can use the Sky Go platform to stream the race, but you will need to sign up for Sky and download the Sky Go app or go to the live desktop site.

If you live outside of Australia and New Zealand, you may need to invest in Superview, which is the streaming subscription offered by the Supercar championship. This gives you livestreaming access to every race of the Supercar season, not just Bathurst, but it will set you back approximately $40.

Alternatively, shop around for a VPN provider with access to Australian servers and then sign up to the aforementioned Foxtel Now free trial. Here are some recommended VPNs to consider.

You can also sign up for Motor Trend On Demand, a live streaming and on demand content service specifically for automotive events. Currently, they offer a 14 day free trial period just like with Foxtel Now. (If you're in Australia, you can still use this service, but you will have to access it through a VPN.)

Bathurst 1000 on Reddit

It’s always a good idea to keep one eye firmly planted on the Reddit group for the V8 Supercars. In addition to having fun discussions with like-minded auto fans via IRC, the group will direct you to broadcast feeds of race control and potentially other streams that become available on free streaming sites.

A second Reddit community, r/motorsportsstreams, provides links to motor sports events around the world, including Bathurst. (To use the streams provided here, you will need VLC Media Player.)

To load the stream link into VLC, open VLC, click on 'Media' in the toolbar, then 'Open Network Stream' and paste the link in the dialog box. Be wary, these streams may buffer frequently, depending on their origin.

Bathurst 1000 Race Schedule

Here's the full schedule for the die-hard rev heads out there:

THURSDAY OCTOBER 10

Time

Series

Session

Duration

07:20 — 07:40

Toyota 86 Racing Series

Practice 1

120 mins

07:50 — 08:10

Touring Car Masters

Practice

20 mins

08:20 — 08:40

ECB SuperUtes Series

Practice 1

20 mins

08:50 — 09:40

Porsche Carrera Cup Australia

Practice

50 mins

09:55 — 10:55

Virgin Australia Supercars Championship

Practice 1

60 mins

11:05 — 11:25

Toyota 86 Racing Series

Practice 2

20 mins

12:45 — 13:45

Virgin Australia Supercars Championship

Practice 2 - Co-Drivers Only

60 mins

13:55 — 14:15

ECB SuperUtes Series

Practice 2

20 mins

14:25 — 15:05

Dunlop Super2 Series

Practice 1

40 mins

15:15 — 15:45

Porsche Carrera Cup Australia

Qualifying

30 mins

16:00 — 17:00

Virgin Australia Supercars Championship

Practice 3

60 mins

17:15 — 17:35

Touring Car Masters

Qualifying

20 mins

FRIDAY OCTOBER 11

Time

Series

Session

Duration

07:20 — 07:40

ECB SuperUtes Series

ARMOR ALL Qualifying

20 mins

07:50 — 08:10

Touring Car Masters

Trophy Race

20 mins

08:25 — 09:25

Virgin Australia Supercars Championship

Practice 4 - Co-Drivers Only

60 mins

09:40 — 10:00

Toyota 86 Racing Series

Qualifying

20 mins

10:10 — 10:50

Dunlop Super2 Series

Practice 2

40 mins

11:05 — 12:05

Virgin Australia Supercars Championship

Practice 5

60 minutes

12:10 — 12:20

On Track Entertainment Demonstration

N/A

10 minutes

13:40 — 14:25

Porsche Carrera Cup Australia

Race 1

6 laps

14:40 — 15:10

Dunlop Super2 Series

ARMOR ALL Qualifying

30 mins

15:25 — 15:45

Touring Car Masters

Race 1

6 laps

16:00 — 16:40

Virgin Australia Supercars Championship

ARMOR ALL Qualifying

40 mins

16:55 — 17:15

ECB SuperUtes Series

Race 1

6 laps

SATURDAY OCTOBER 12

Time

Series

Session

Duration

08:05 — 08:25

Toyota 86 Racing Series

Race 1

6 laps

08:35 — 09:00

ECB SuperUtes Series

Race 2

6 laps

09:10 — 09:25

Dunlop Super2 Series

Warm Up

15 mins

09:40 — 10:10

Virgin Australia Supercars Championship

Practice 6

30 mins

10:20 — 10:40

Touring Car Masters

Race 2

6 laps

10:45 — 10:55

On Track Entertainment Demonstration

N/A

10 mins

12:10 — 12:40

Virgin Australia Supercars Championship

Practice 7

30 mins

12:55 — 13:15

Toyota 86 Racing Series

Race 2

7 laps

13:25 — 13:45

ECB SuperUtes Series

Race 3

6 laps

13:55 — 14:20

Porsche Carrera Cup Australia

Race 2

9 laps

15:00 — 16:45

Dunlop Super2 Series

Race 1

41 laps

17:05 — 17:50

Virgin Australia Supercars Championship

ARMOR ALL Top Ten Shootout Race

45 mins

SUNDAY OCTOBER 13

Time

Series

Session

Duration

7:45 — 08:05

Toyota 86 Racing Series

Race 3

6 laps

08:20 — 08:40

Virgin Australia Supercars Championship

Warm Up

20 mins

08:55 — 09:15

Touring Car Masters

Race 3

6 laps

09:25 — 09:55

On Track Entertainment

Kenworth Driver's Parade / Heroes and Legends Car Parade

30 mins

10:05 — 10:30

Porsche Carrera Cup Australia

Race 3

9 laps

11:30 — 18:30

Virgin Australia Supercars Championship

Race 25

161 laps


All results will be available on the official Supercars website.


Comments

Be the first to comment on this story!

Trending Stories Right Now